Tags: Ondernemen
Huur je op dit moment nog een bedrijfspand, maar wil je eigenlijk een pand kopen? Dan houd je de markt vast en zeker goed in de gaten. Misschien is er inmiddels wel een geschikt pand beschikbaar gekomen. Wanneer het je ontbreekt aan de financiële middelen, laat je deze kans mogelijk aan je voorbij gaan. Zonde, want het kan lang duren voordat er weer een buitenkansje opduikt. Sluit daarom een hypotheek voor je bedrijfspand af. Klinkt dit je als muziek in de oren? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen wij je namelijk waar je een bedrijfshypotheek afsluit.
Online aanvragen is niet mogelijk
Wanneer je als ondernemer een zakelijke financiering nodig hebt, kun je deze tegenwoordig vaak online aanvragen. De meeste geldverstrekkers hanteren hier overigens wel een maximaal bedrag voor. Zo kun je zakelijk krediet bijvoorbeeld alleen online aanvragen als je minder dan 250.000 euro wilt lenen. Omdat een zakelijke hypotheek vaak (ver) boven dit bedrag uitkomt, kun je deze financiering niet online aanvragen. Voor een bedrijfshypotheek of een financiering voor een bedrijfsovername moet je namelijk een afspraak maken bij een geldverstrekker.
Zo ziet het aanvraagproces eruit
Als je nog niet eerder een zakelijke hypotheek aangevraagd hebt, ben je vast en zeker benieuwd hoe dit in zijn werk gaat. Daarom hebben we het aanvraagproces hieronder puntsgewijs voor je uitgewerkt. Zo weet je precies wat je kan en mag verwachten als je een bedrijfshypotheek aanvraagt.
1. Afspraak maken
Wie een zakelijke hypotheek aan wil vragen, moet allereerst een financieringsgesprek inplannen. Dit doe je via de website van een geldverstrekker. Zij nemen snel contact met je op om een datum in te plannen.
2. Gesprek met adviseur
Voor het financieringsgesprek zelf hoef je de deur vaak niet uit, want deze vindt meestal online plaats. Vooraf lever je de recente jaarrekening van jouw bedrijf aan, zodat de adviseur zich voor kan bereiden.
3. Vrijblijvend aanbod
Op basis van het adviesgesprek beslist een adviseur of hij je een aanbod doet. Wanneer dit het geval is, heb je twee weken de tijd om hierover na te denken.
4. Aanvraag afronden
Als je het aanbod accepteert, word je gevraagd om aanvullende documenten en gegevens van betrokken personen aan te leveren. Als jouw aanvraag goed wordt gekeurd, stelt de geldverstrekker een hypotheekakte op.
5. Taxatierapport en notarisgegevens aanleveren
Voordat de aanvraag afgerond kan worden, heeft een geldverstrekker een taxatie van het bedrijfspand nodig. Dit rapport lever je – samen met de notarisgegevens – aan.
6. Uitbetaling hypotheek aan notaris
Wanneer alles akkoord is, kan de hypotheekakte getekend worden. De geldverstrekker maakt het bedrag twee dagen voor ondertekening over naar de notaris.
Hypotheekadvies kan helpen
Twijfel je of een bedrijfshypotheek de beste keuze is? Dan kan hypotheekadvies mogelijk uitkomst bieden. Wanneer je baat hebt bij hypotheekadvies, plan je een afspraak in bij een geldverstrekker. Het kan zijn dat hier kosten aan verboden zijn, maar de meeste geldverstrekkers bieden gratis hypotheekadvies aan. Het grote voordeel van zo’n adviesgesprek is dat een adviseur de mogelijkheden in kaart brengt. Hierbij kijkt hij niet alleen naar een zakelijke hypotheek, maar ook naar een zakelijke lening. Wil je een afspraak maken voor hypotheekadvies? Dat kan vaak makkelijk en snel via de website van een geldverstrekker.
Foto bedrijfspand door Marc Mueller
Aanbevolen artikelen rondom dit thema
Zakelijke verzekeringen die het vaakst vergeten wordenÂ
Zakelijke verzekeringen die het vaakst vergeten worden, lees hier onze tips voor een goede start van het jaar!
De mobiele telefoon: de machinekamer van de moderne ondernemer
De mobiele telefoon: de machinekamer van de moderne ondernemer: wat is de functie van de mobiel en wat zijn de belangrijkste apps?
5 manieren om je evenementenlocatie naar een hoger niveau te tillen
5 manieren om je evenementenlocatie naar een hoger niveau te tillen. Gebruik onze tips om op te vallen en klanten te binden.
Tips voor een optimale werk-privé balans voor jouw medewerkers
Tips voor een optimale werk-privé balans voor jouw medewerkers: van personeelsbezetting tot vitaliteitsprogramma's: lees onze tips!
Een auto als zzp’er: wat zijn de mogelijkheden?
Werk jij als freelance b2b-marketeer en heb je een auto nodig voor je werk? Dan zijn er verschillende opties. We zetten ze voor je op een rij.
3 effectieve tips om klanten naar jouw fysieke winkel te trekken
Het online geweld is overweldigend! Hoe krijg je nog mensen naar een fysieke winkel? Wij geven 3 tips om klanten naar jouw winkel te trekken
We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.