5 Creatieve relatiegeschenken die jouw marketingbureau onmisbaar maken

door Redactie | Last Updated:   1 oktober 2024

Als marketingbureau weet je hoe belangrijk het is om relaties met klanten, partners en werknemers te koesteren. Relatiegeschenken zijn een geweldige manier om waardering te tonen, je merk onder de aandacht te brengen en je professionele netwerk te versterken. Maar met zoveel opties op de markt kan het een uitdaging zijn om het perfecte geschenk te vinden. In deze blog delen we vijf creatieve relatiegeschenken die niet alleen praktisch zijn, maar ook bijdragen aan jouw branding. Van geboortecadeaus tot duurzame producten: hier vind je inspirerende ideeën die indruk maken.

relatiegeschenk baby cadeau

1. Gepersonaliseerde geboortecadeaus: badcapes en kinderbadjassen

Laten we eerlijk zijn: geboortes in de zakelijke wereld zijn de perfecte gelegenheid om je merk op een warme, persoonlijke manier te laten zien. Kraam-Cadeau.nl bijvoorbeeld, biedt een breed scala aan geboortecadeaus, speciaal op maat gemaakt voor bedrijven. Denk aan gepersonaliseerde baby badcapes, kinderbadjassen, slabbetjes en knuffeldoekjes, allemaal bedrukt met jouw bedrijfslogo of -naam. Dit zijn producten van hoge kwaliteit, waardoor ze een lange levensduur hebben en je merk keer op keer zichtbaar blijft in de persoonlijke sfeer van de ontvanger.

Een baby badcape met jouw logo bijvoorbeeld, blijft een praktisch product dat ouders veelvuldig zullen gebruiken. Hierdoor wordt jouw merk continu onder de aandacht gebracht, zonder dat het als opdringerige marketing voelt. Bovendien kun je bij dit soort organisaties eenvoudig zakelijk bestellen en op rekening betalen, wat het proces heel soepel maakt.

Zo’n relatiegeschenk is niet alleen een blijk van waardering, maar het versterkt ook je bedrijfsimago door een persoonlijke en attente boodschap over te brengen. Ook medewerkers zullen het enorm waarderen om dergelijke persoonlijke gifts te ontvangen bij zo’n belangrijk moment in hun leven.

relatiegeschenk sport

2. Duurzaamheid in actie: herbruikbare drinkflessen en sportspullen

Duurzaamheid is tegenwoordig geen trend meer, maar een noodzaak. Door herbruikbare producten als relatiegeschenk te geven, laat je niet alleen zien dat je bedrijf om het milieu geeft, maar versterk je ook je merkidentiteit op een moderne en verantwoorde manier. Denk aan stijlvolle, herbruikbare drinkflessen of sportaccessoires zoals yogamatten of sporthanddoeken, die perfect aansluiten bij de huidige focus op gezondheid en duurzaamheid.

Personaliseer deze producten met je logo en eventueel een inspirerende boodschap om ervoor te zorgen dat ze lang in gebruik blijven. Het voordeel van herbruikbare producten is dat ze de ontvanger dagelijks kunnen herinneren aan jouw bedrijf, wat jouw merk een langdurige en positieve associatie geeft.

3. Innovatieve schrijfwaren: notitieboekjes met uitwisbare pagina’s

Wie zegt dat schrijfwaar saai moet zijn? Geef je relatie een notitieboekje met uitwisbare pagina’s, een innovatieve en duurzame keuze. Deze notitieboekjes werken als een mini-whiteboard waar je keer op keer op kunt schrijven en wissen. Perfect voor brainstormsessies, meetings of creatieve uitbarstingen.

Door jouw logo op de cover te zetten, maak je van dit praktische hulpmiddel een blijvende herinnering aan jouw bedrijf. Voeg eventueel een handgeschreven boodschap of een gepersonaliseerde quote toe die aansluit bij de bedrijfscultuur van je klant of partner. Dit kleine gebaar kan net het verschil maken in hoe je wordt herinnerd.

4. Technologie voor de slimme wereld: keyfinder met link naar jouw bedrijf

In een wereld waar we afhankelijk zijn van technologie, is het slim om relatiegeschenken te kiezen die inspelen op het dagelijks leven van de ontvangers. Een keyfinder is zo’n product dat de praktische en technologische behoefte perfect combineert. Het helpt de gebruiker om hun sleutels snel terug te vinden via een app of Bluetooth-verbinding.

Als je bijvoorbeeld een softwarebedrijf runt, kun je deze keyfinder koppelen aan een app of link naar jouw organisatie. Hierdoor blijf je top of mind bij je relaties op een moment dat ze jouw product of dienst mogelijk nodig hebben. Deze slimme combinatie van technologie en branding is een cadeau waar je klanten of partners echt iets aan hebben.

boom relatiegeschenk idee

5. Geef een boom cadeau: groene impact via een goed doel

Wil je echt impact maken? Geef een boom cadeau via een goed doel zoals Trees for All of een ander duurzaam initiatief. Dit is niet alleen een cadeau dat past bij de focus op duurzaamheid, maar het straalt ook zorgzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid uit. Door een boom te laten planten namens je klant of partner, geef je een geschenk dat letterlijk en figuurlijk zal groeien.

Dit soort geschenken creëert een emotionele connectie en laat zien dat je bedrijf betrokken is bij het welzijn van de planeet. Het mooie is dat je vaak een certificaat krijgt dat je kunt overhandigen aan de ontvanger, wat zorgt voor een extra persoonlijke touch. Zo draag je bij aan een betere wereld én bouw je tegelijkertijd aan je merk.

Hoe kies je welke cadeau bij jouw merk past?

Nu vraag je je misschien af, “Welk geschenk is nou het meest geschikt voor mijn klanten of partners?” De sleutel tot het kiezen van het juiste relatiegeschenk ligt in het begrijpen van hun interesses en behoeften. Wat waardeert jouw doelgroep? Zijn ze vooral bezig met duurzaamheid, of hebben ze meer een persoonlijke touch nodig zoals een baby badcape als het gaat om geboortecadeaus?

Bij het kiezen van een geschenk is het belangrijk dat het aansluit bij je bedrijfswaarden en de boodschap die je wilt overbrengen. Een duurzaam bureau-accessoire kan perfect zijn als je bedrijf zich profileert als milieubewust, terwijl een luxe gepersonaliseerd cadeau meer past bij een premium dienstverlener.

Conclusie

Relatiegeschenken zijn een krachtig instrument in de marketingmix van een bureau. Of je nu kiest voor gepersonaliseerde geboortecadeaus zoals badcapes en kinderbadjassen, herbruikbare drinkflessen, innovatieve schrijfmaterialen, een tech-gadget zoals een keyfinder, of zelfs een boom via een goed doel – elk geschenk vertelt een verhaal over je merk.

Door relatiegeschenken strategisch in te zetten, bouw je niet alleen aan waardevolle relaties, maar zorg je er ook voor dat jouw merk op een unieke en positieve manier wordt herinnerd. Dus waar wacht je nog op? Kies het geschenk dat bij je merk past en laat een blijvende indruk achter!

Met deze geschenktips voor marketingbureaus kun je gericht en creatief aan de slag. Succes!

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.