Verhoog je merkzichtbaarheid met bedrukte bidons

door Redactie | Last Updated:   17 oktober 2024

Heb je wel eens nagedacht over hoe je de zichtbaarheid van je merk kunt vergroten? Er zijn allerlei manieren: dure advertenties, online reclame, social media en offline marketing. Maar wat niet veel mensen realiseren is dat er een aantal hele slimme manieren zijn waar je niet veel voor uit hoeft te geven, bijvoorbeeld met bedrukte bidons! Het gebruik van bedrukte bidons als onderdeel van je marketingstrategie kan echt helpen om je merk in de schijnwerpers te zetten. Wij vertellen je hoe je dit kunt doen en waarom het een slimme zet is voor jouw bedrijf.

Waarom zijn bedrukte bidons zo effectief?

Bidons zijn super praktisch en functioneel, vooral voor mensen die actief zijn of regelmatig sporten. Door bedrukte bidons uit te delen, zorg je ervoor dat je merk gezien wordt tijdens al die workouts en outdoor activiteiten. Mensen zullen je bedrijfsnaam keer op keer zien wanneer ze hun bidon gebruiken, waardoor het een krachtige manier is om je merk onder de aandacht te brengen.

Ga je een drinkfles bedrukken of een bidon bedrukken? Goed plan! Want het handige aan bedrukte bidons is dat ze een bepaalde vorm van mobiele reclame zijn. In de sportschool, tijdens het hardlopen in het park of zelfs op kantoor, bedrukte bidons reizen mee met je klanten. Dit betekent dat je merknaam op verschillende locaties zichtbaar is, wat de exposure vergroot en meer potentiƫle klanten bereikt.

relatiegeschenk drinkfles logo

Hoe kun je bedrukte bidons effectief inzetten?

Een slimme manier om bedrukte bidons te gebruiken is door ze weg te geven op evenementen. Dit kunnen sportevenementen zijn, maar ook beurzen, festivals of bedrijfsbijeenkomsten. Door je bedrukte bidons uit te delen, creƫer je een buzz rondom je merk en trek je de aandacht van potentiƫle klanten. Ook kun je bedrukte bidons gebruiken als promotieartikel bij de verkoop van bepaalde producten of diensten.

Een leuke tip: ook voor hybride events kan het een interessant geschenk zijn. Stuur een bidon op naar de bezoekers van jouw webinar zodat ze iets leuks hebben met jouw logo voordat het online event start.

Sport gerelateerde events

Je zou een gratis bidons bedrukken kunnen aanbieden bij aankoop van een sport gerelateerd product. Op deze manier moedig je klanten aan om meer te kopen en reclame te maken voor je merk. Vergeet ook zeker niet het interne gebruik van bedrukte bidons. Door je medewerkers en collegaā€™s bedrukte bidons te geven, maak je van hen ambassadeurs voor je bedrijf. Wanneer zij de bidons gebruiken, maken ze reclame voor je merk, zelfs buiten kantooruren.

Creatieve ideeƫn voor het bedrukken van jouw drinkfles

Bedrukte bidons zijn niet alleen praktische relatiegeschenken, maar ook krachtige marketingtools. Met de juiste creativiteit kun je van een simpele drinkfles een stijlvol en memorabel item maken dat je merk versterkt. Hier zijn enkele inspirerende ideeƫn voor opvallende en unieke bedrukking op bidons.

Inspirerende quotes en motiverende boodschappen

Een bedrukte bidon met inspirerende quotes is een geweldige manier om je merk op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Denk aan motiverende teksten zoals ā€œStay hydrated, stay productiveā€ of ā€œFuel your goals.ā€ Deze boodschappen zorgen voor een glimlach tijdens het sporten of op het werk en versterken tegelijkertijd de merkbeleving.

Personalisatie voor een persoonlijke touch

Overweeg om de bidons te personaliseren met de namen van je relaties of medewerkers. Een persoonlijke bidon geeft net dat beetje extra waardering en zorgt ervoor dat de ontvanger zich speciaal voelt. Het is ook een leuke manier om een teamgevoel te creƫren als iedereen zijn eigen unieke bidon heeft.

Visual storytelling: illustraties en iconen

Maak van je bidon een kunstwerk door middel van creatieve illustraties of iconen die passen bij je bedrijfswaarden. Bijvoorbeeld: gebruik speelse icoontjes van waterdruppels of natuurbeelden voor een eco-vriendelijk bedrijf, of ga voor moderne, minimalistische lijnen voor een techbedrijf. Dit zorgt voor een visueel aantrekkelijke en memorabele uitstraling.

Bedrijfslogoā€™s met een twist

Een logo kan op een opvallende, creatieve manier worden gepresenteerd door het bijvoorbeeld in een patroon te verwerken of in combinatie met andere grafische elementen. Denk aan subtiele herhalingen van je logo in verschillende kleuren of een abstracte variant die de aandacht trekt. Dit maakt je bidon uniek en geeft het een premium uitstraling.

Ze zijn praktisch, functioneel en dienen als mobiele reclame

Door ze slim in te zetten op evenementen, als promotieartikel en intern gebruik, kun je echt het verschil maken voor je bedrijf. Ze kunnen ook duurzaam bedrukt worden. Bedrukte bidons kunnen worden gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal of BPA-vrije kunststoffen, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Ook zijn ze vaak van hoge kwaliteit. De meeste bedrukte bidons worden gedrukt met hoogwaardige inkten en coating, waardoor de bedrukking langdurig en bestand is tegen dagelijks gebruik en afwassen.

En bij veel leveranciers van bedrukte bidons kun je je eigen ontwerp of logo aanleveren voor de bedrukking, zodat je bidons aansluiten bij je merkidentiteit. Weet jij al wat je op je bidon laat bedrukken?

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing šŸ†.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.