Wel of geen privégebruik smartphone van werknemers? 

door Redactie | Last Updated:   19 december 2024

Tags:

In de tijd van hybride werken en digitalisering kan het best wel lastig zijn om te bepalen waar de grenzen liggen in het privégebruik van telefoons door je werknemers. Want enerzijds wil je als werkgever ook graag dat ze buiten werktijd bereikbaar zijn, aan de andere kant wil je ook weer niet dat ze vanaf hun werknummer allemaal privé contacten onderhouden. Bij dat laatste gaat het in nog lang niet alle gevallen alleen om geld, maar ook om de reputatie van het bedrijf. Het is een lastige afweging en een harde grens bepalen kan nogal een uitdaging zijn. Daarom hier misschien wel de oplossing voor deze kwestie. 

Twee-in-één 

Je kunt ook beide combineren, iets wat nog niet heel lang gebruikelijk is maar met de komst van de e-sim wel steeds toegankelijker wordt. De nieuwste iPhones hebben deze keuze al en de iPhone dual sim is daarom zakelijk gezien een hele slimme keuze. In een dual sim kun je namelijk twee nummers kwijt op één toestel. Dit is de perfecte combinatie, zowel voor werknemer als werkgever.

Jij geeft je werknemers een goed en luxe toestel wat ze ook privé mogen gebruiken, maar dan wel via een eigen nummer en netwerk. Daarmee zijn de privé kosten voor henzelf, maar zo zijn ze wel altijd bereikbaar voor jou. Natuurlijk zitten aan dat laatste zeker grenzen, grenzen die je kunt afspreken en vervolgens respecteren. Want ook op een dual-sim kun je één van de twee nummers gewoon uitzetten. Maar het fijne is dat je niet meer je medewerkers met twee toestellen opzadelt.

Daarnaast is het ook ideaal wanneer je medewerkers af en toe de grens overgaan. Dan kun je ze vragen het zakelijke nummer met een lokale simkaart te combineren, iets wat ervoor zorgt dat de bijvoorbeeld de roamingskosten overzichtelijk blijven. 

De bereikbaarheid 

Als werkgever gaat het je weinig extra’s kosten wanneer je kiest voor de mogelijkheid van dual sim. Je investeert eigenlijk gewoon in een goede telefoon met bijbehorend nummer, en de rest mag de werknemer zelf regelen. Je mag wel als werkgever vragen van je medewerkers om ook echt een privénummer te gebruiken.

Niet alleen uit kostenoogpunt, maar ook uit reputatie opzicht. Wanneer je werknemer bijvoorbeeld vertrekt, heb je niet dat er nog allerlei privécontacten het nummer hanteren. En op deze manier kun je dus nummers intern overdragen.  

Met deze oplossing help je de werknemer, bijvoorbeeld een marketing projectmanager aan een goede telefoon en de juiste tools om het werk te kunnen doen.

Conclusie

Kortom, privégebruik van het zakelijke toestel is zeker aan te raden. Privégebruik van het nummer is juist weer een ander verhaal, dat hoef je niet altijd goed te vinden. Niet alleen qua kosten maar ook zeker qua reputatie. Dus voorzie je werknemers van een goed toestel met de mogelijkheid tot dubbele bereikbaarheid, en dat kan met een dual sim telefoon.

Zij mogen dit toestel dan eindeloos gebruiken terwijl ze wel beide in één kunnen combineren. Een oplossing die eigenlijk voor iedereen voordelen oplevert. En nog een laatste tip: kijk ook eens naar een dual e-sim!

b2bmarketeers schrijft dagelijks over onderwerpen rondom b2b marketing, sales en ondernemen. Het doel van b2bmarketeers is: de b2b marketing professional helpen.
content marketing ebook
Schrijf je in voor de b2b updates en ontvang gratis cheat sheet: Nummer 1 met Content Marketing 🏆.

We respecteren uw privacy, u kunt zich op ieder moment afmelden voor deze nieuwsbrief.